Ciknino0410.blogspot.com! »

Shoping ! Jom Klik!

SUKA TAK BLOG CIK NINO :)

Tinggalkan Jejak Anda Disini :)

28 March 2011

Untuk Pengguna Blackberry !!

‎​Cuba & buktikan BB anda. Dail: *#06# kemudian tekan 'phone' maka akan muncul 15 digit angka nombor IMEI BlackBerry anda. Contoh: 345678.10.987654.3. Angka ketujuh & kelapan nombor IMEI ini adalah 10. Itu bererti BB tersebut dikilangkan di Finland dengan kualiti yg sangat bagus. Jika angka ketujuh dan kelapan adalah angka 02 atau 20, maka BB tersebut dibuat di Asia dengan kualiti yg teruk. Jika angka ketujuh dan kelapan adalah angka 08 atau 80, maka BB tersebut dibuat di Jerman dengan kualiti yg lumayan. Jika angka ketujuh dan kedelapan adalah angka 03, maka BB tersebut dibuat di Francis atau Canada dengan kualiti yg paling baik. Jika angka ketujuh dan kelapan adalah angka 04, maka BB tersebut limited edition dibuat khusus di Canada dengan kualiti terbaik di dunia. Jika BB anda tidak termasuk dari salah satu di atas, bererti BB anda adalah BB palsu. Semoga info ini berguna kepada kita. Yang manakah keluaran anda..? Selamat mencuba.. Jgn lupa kongsi bersama~
Korang paham x ? Nanti mesti korang paham nye lahh.. N dr c2 korang ley tau korang nye BB ori @ ciplak ke.. Cap ayam ke.. Haha..
Enor nye keputusan ni..353872.04.361764.1.. Da jawapan nya " Jika angka ketujuh dan kelapan adalah angka 04, maka BB tersebut limited edition dibuat khusus di Canada dengan kualiti terbaik di dunia"
Oke !! SELAMAT MENCUBA !!

P/S : Sila abai kan gambar di atas !! Motif pakai jersey Malaysia ? Haha.. Saje nak tunjuk !! Oke diam !! Byeee !!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments: